În perioada 19-30 august în curtea Casei Mihalyi de Apșa se desfășoară tabara de vară Vacanță în curtea casei. Reprezentanții muzeului le propun copiilor diverse activități, de la zile cu jocuri, pictură, împletit, gătit, până la scriere veche și fotografie.

Prin acest proiect Muzeul Maramureșean din Sighetu Marmației le oferă copiilor un loc în aer liber în care timp de 10 zile  să învețe ceva nou, dar și să se distreze.

”Muzeul Maramureșean a inițiat o tabără de vară, cu această ocazie am deschis curtea Casei Mihalyi, ne-am gândit că fiind foarte cald în această lună să invităm copiii într-o oază de răcoare și am inițiat câteva ateliere de vară, 10 zile în care copiii fac activități diferite. Am început cu pictură pe sticlă, am continuat cu împletituri, modelaj în lut, am gătit și am lecturat. Neașteptat de mulți copii au venit, aproximativ 50 de copii, azi începem a doua săptămână de activități, azi e o zi dedicată numai jocurilor și vom continua cu fotografie, vor învăța să facă fotografie cu telefonul mobil, este singura zi în care au voie cu telefonul mobil”, a precizat Dănuța Boboșan, muzeograf.

În următoarele zile copiii vor învăța despre plantele medicinale și vor avea parte și de câteva surprize din partea organizatorilor.

Sursa foto: Muzeul Maramureșean

Articolul precedentO zi de joacă pentru copiii din Sighetu Marmației
Articolul următorANUL ȘCOLAR 2019-2020: Ofertă bogată a liceelor profesionale