Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni declanșate la frontiera de nord a țării, țigări de proveniență ucraineană în valoare 11.500 lei, marfă ce urma să fie transportă și ulterior comercializată pe piața neagră de desfacere din zonă.

 

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte au desfășurat, în data de 11 noiembrie, o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.

Astfel, polițiștii au observat, pe direcția localității Repedea, în zona Muntelui Capu Groși, la 1.600 metri altitudine, două persoane care se deplasau de la linia de frontieră spre interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoanele nu s-au oprit, au abandonat coletele și au fugit în direcții diferite.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Pe teritoriul ţării noastre, polițiștii de frontieră au descoperit două colete cu țigări de proveniență ucraineană care în urma inventarierii s-a constatat că acestea conțin 982 pachete cu țigări, în valoare de peste 11.500 lei.

În continuare, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă precum și pentru depistarea persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora.

 

ImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Maramures

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 108. Topul scuzelor inventate pentru a ieși din casă
Articolul următorIohannis, noi decizii la Cotroceni. Măsuri pentru populație: Vă cer să le respectați!