Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în urma misiunilor desfăşurate în zona de competenţă, aproximativ 4.500 de pachete cu ţigări, în valoare de 52.500 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Ieri, 04 februarie 2020, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, pe timpul unei misiuni de supraveghere și control în zona de competență, au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control, pe raza localităţii Straja, a unui autoturism marca Audi A8.

Şoferul nu a oprit la semnalele regulamentare ale poliţiştilor de frontieră, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea autoturismului, la scurt timp mijlocul de transport fiind descoperit avariat şi abandonat în afara părţii carosabilului, pe raza localităţii Bivolărie, jud. Suceava.

În mașina abandonată, polițiștii de frontieră au observat colete voluminoase, iar în aproprierea autoturismului mai multe cartușe cu țigări.

Autoturismul şi ţigările au fost transportate la sediul poliției de frontieră, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 1.010 pachete cu țigări, diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 11.817 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul înmatriculat în Marea Britanie, în valoare de 15.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru documentarea întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

În aceeași zi, în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiași sector au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în timpul executării misiunii de supraveghere a frontierei de stat, un echipaj a observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Lupcina, trei  persoane care se deplasau dinspre frontieră către interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, moment în care acestea au abandonat coletele şi au fugit pe teritoriul ucrainean.

Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

În urma cercetării zonei, poliţiştii de frontieră au descoperit trei colete cu ţigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 1.480 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 17.316 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și de trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului – județul Maramureș au descoperit, în apropierea frontierei de stat cu Ucraina, patru colete cu țigări, de aceeași proveniență.

În urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 1.999 pachete cu  țigări, în valoare de 23.350 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă precum și pentru depistarea persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora.

Articolul precedentTribunalul Maramureș are, de ieri, pagină de Facebook
Articolul următorGuvernul Orban a PICAT! 261 de parlamentari au votat PENTRU moțiunea de cenzură