Unul din segmentele criminalității care necesită o atenție sporită din partea polițiștilor de prevenire îl reprezintă infracționalitatea contra patrimoniului, furtul fiind cea mai înregistrată infracțiune.

Cazurile sesizate în acest an la nivelul județului Maramureș relevă faptul că cele mai multe furturi au fost cele din buzunare și poșete, cele din locuință.

Acestea au fost urmate de cele din auto iar cele mai multe s-au comis în municipiul Baia Mare. 

 Pentru că siguranța personală și a bunurilor depinde și de fiecare dintre noi, de cât de atenți suntem și de măsurile de precauție pe care le luăm, polițiștii de prevenire au dedicat o zi din Săptămâna Prevenirii Criminalității, întâlnirii cu cetățenii municipiului Baia Mare pentru prevenirea infracțiunilor de furt

Împreună cu polițiștii de proximitate, în parcările mai multor centre comerciale și supermarketuri din municipiu, polițiștii au informat populația despre principalele moduri de operare folosite de infractori și au distribuit pliante cu recomandări preventive.

Recomandările polițiștilor

În locurile aglomerate – mijloace de transport în comun, spațiile acestora, magazine, piețe – aveți grijă la genți și buzunare!

• De obicei hoții poartă o haină pe braț și se împing, pentru a vă distrage atenția, moment în care acționează, după care dau prada din mână în mână.
• țineți banii în buzunarele interioare, cât mai aproape de corp; în niciun caz nu-i purtați în buzunarele de la spate;
• țineți minte: banii, actele, telefonul mobil sau alte bunuri, sunt la îndemâna hoților dacă le țineți în rucsac, la spate!
Articolul precedentS-a răsturnat cu tractorul și a murit
Articolul următorUn adolescent a agresat polițiștii în curtea unui liceu băimărean