Val de sancţiuni aplicate de poliţiştii Serviciului Maramureş. Aceştia au acţionat pe drumurile publice de pe raza judeţului folosind aparatura radar din dotare şi au oprit pentru verificări mai multe autoturisme conduse pe D.N.1C Seini – Baia Mare – Şomcuta Mare, D.N. 18 Baia Mare – Sighetu Marmaţiei şi D.J. 186 Vadu Izei – Bogdan Vodă.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 76 de sancţiuni contravenţionale, 54 dintre acestea au fost aplicate şoferilor care au condus cu viteză peste limitele legale.Valoarea amenzilor aplicate a depăşit 86.000 de lei.
Totodată, ca măsură complementară, poliţiştii au dispus reţinerea a 16 permise de conducere şi retragerea a patru certificate de înmatriculare. Poliţiştii au fost prezenţi şi pe drumurile din Tăuţii Măgherăuş şi Vişeu de Sus iar în urma activităţilor desfăşurate pe raza celor două oraşe, au aplicat 48 de sancţiuni contravenţionale, au reţinut un permis de conducere şi au retras 10 certificate de înmatriculare. Şi în aceste cazuri valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 25 000 de lei.
Din păcate sunt tot mai multe nereguli constatate de oamenii legii pe arterele de circulaţie din Maramureş. Problema cea mai frecventă întâlnită de poliţişti se referă la consumul de alcool. Primele nouă luni ale acestui an nu arată prea bine din acest punct de vedere.
„Dacă analizăm dinamica accidentelor rutiere, din cauza consumului de alcool s-au produs 30 de evenimente rutiere, soldate cu 6 persoane rănite grav şi cu 2 morţi precum şi cu peste 30 de răniţi uşor.Trebuie să precizăm că 290 de permise de conducere au fost reţinute din cauză că şoferii au condus sub influenţa băuturilor alcoolice, aici vorbim de concentraţie de până în 0.40 mg – l alcool în aerul expirat. Din păcate însă sunt şi concentraţii mai mari, ceea ce ne îngrijorează” a declarat pentru Realitatea de Maramureş, cms. de poliţie, Gheorghe Goth de la Serviciul Rutier Maramureş.

Articolul precedentO plimbare cu ATV- ul s-a transformat într-o tragedie
Articolul următorProblemele care împiedică Poșta Română să se modernizeze