Toți maramureșenii care vin în țară din țările afectate cu noul Coronavirus vor intra în carantină instituționalizată sau în izolare la domiciliu. Reprezentanții Prefecturii Maramureș spun că cei care nu se conformează vor fi sancționați.

Cetățenii maramureșeni care revin în țară prin punctele de frontieră terestre din zona roșie și zona galbenă dinspre sau după ce au călătorit în Italia, China, Iran și Coreea de Sud intră în carantină instituționalizată pe raza județului de graniță (pentru zona roșie) sau în izolare la domiciliu (cei care vin din zona galbenă).

”Angajații poliției de frontieră și ai autorităților sanitare vor anunța cetățenii care își vor asuma această responsabilitate prin completarea unei declarații pe propria răspundere. De asemenea, atragem atenția maramureșenilor că la intrarea în țară li se va comunica că refuzul sau declararea unei rute false de deplasare constituie infracțiune de fals în declarații și se pedepsește conform art.325 din Codul Penal, dar și că se va proceda la instituirea măsurii obligatorie de carantină, respectiv izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile”, a declarat Dan Bucă, purtător de cuvânt Prefectura Maramureș.

 La intrarea în țară aceste persoane declară domiciliul la care vor sta în izolare și datele de contact.

”În momentul când intră în țară declară domiciliu în care va sta în izolare, localitatea, adresa, Direcția de Sănătate Publică în acel moment are datele de contact, li se spune că trebuie să răspundă la apelurile medicului desemnat să fie monitorizat și colegii de la poliție au datele acestora și îi pot verifica dacă părăsesc domiciliul”, a adăugat Dan Bucă.

Până astăzi în județul Maramureș, sunt izolate la domiciliu 521 de persoane, statistica ce include și membri familiei. În județul nostru nu este nicio persoană în carantină.

Articolul precedentMonica Anisie, ministrul educației și cercetării, a decis să suspende olimpiadele școlare
Articolul următorMinistrul educației și cercetării a decis să suspende olimpiadele școlare