Trei infracţiuni de contrabandă constatate, amenzi în valoare de 28 000 de lei aplicate, confiscarea unor ţigări de contrabandă şi a unor sume de bani – acestea sunt rezultatele unei acţiuni desfăşurate ieri de poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice.

 Acţiunea organizată ieri a avut scopul de a descoperi şi combate faptele ilicite care se comit în domeniul comerţului ilicit cu produse alimentare, pe raza municipiului Baia Mare. Astfel, pe tot parcursul zieli de ieri poliţiştii au efectuat controale la sediile a 36 de societăţi comerciale şi persoane fizice.

Ca urmare a activităţilor, au fost constatate trei infracţiuni de contrabandă. Au fost întocmite dosare penale şi sub coordonarea procurorilor de caz se continuă cercetările în vederea administrării probatoriului şi tragerii la răspundere a persoanelor implicate în comiterea infracţiunilor constatate. Ţigările de contrabandă găşite, în valoare de aproximativ 1 200 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, poliţiştii au aplicat patru sancţiuni contravenţionale, trei la O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale şi una la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Valoarea amenzilor aplicate a fost de 28.000 lei şi a fost dispusă ridicarea a numerar a sumei de 1.335 lei, bani proveniţi din activităţi comerciale ilicite.

 

 

Articolul precedentALCOOLEMIE RECORD – şofer depistat de poliţişti cu o concentraţie de 1.13 mg/l alcool pur în aerul expirat
Articolul următorIanuarie le aduce românilor o nouă minivacanță