Costumul popular și participarea la evenimentele din viața satului sunt cele mai frecvente cerințe ale turiștilor care ajung în Maramureșul istoric. Reprezentanții Centrelor de Informare Turistică spun că vizitatorii care stau mai multe zile în Maramureș își doresc să interacționeze cât mai mult cu sătenii.

Numărul turiștilor care ajung în Maramureș este tot mai mare în fiecare an. Tradițiile care încă se păstrează în sate par să îi atragă pe vizitatori.

”Sunt foarte interesați de portul popular, sunt dornici chiar să se îmbrace într-un costum popular, să își facă fotografii, în mod special cei care stau mai multe zile în zonă. Se îmbracă, merg la biserică, sunt dornici să vadă evenimente culturale, cum sunt nunțile tradiționale. Foarte mulți sunt interesați de munca câmpului”, a explicat Ioana Măran, agent de turism, Centrul de Informare Turistică Oncești.

Maramureșul este o sursă de inspirație și pentru fotografi.

”Sunt mulți vizitatori pasionați de fotografie, să fotografize persoane în costum popular, meșteri populari”, a adăugat agentul de turism.

Și mâncarea tradițională și plimbările pe jos sau cu căruța prin sate se numără printre preferințele turiștilor.

Articolul precedent8 iulie, Ziua Picnicului la Baia Mare!
Articolul următorRamona Ursu, Carmen Dumitrescu şi Cristi Danileţ vin în Baia Mare la „Democraţia, la răscruce”