Liceul Tehnologic Marmația din Sighet se numără printre instituțiile de învățământ premiate la Viena ca Școală Antreprenorială pentru implementarea programelor de educație antreprenorială și promovarea acestui spirit de gândire antreprenorial.

Ceremonia de acordare a premiilor Școala Antreprenorială a Anului a avut loc pe 7 noiembrie, la Viena, în Săptămâna Europeană a Competențelor Profesionale. Cea de-a patra ediție a Premiilor Școala Antreprenorială a Anului a reunit 17 instituții de învățământ din toată Europa, care au fost selectate la nivel național pentru viziunea inovatoare și rezultatele remarcabile în implementarea programelor de educație antreprenorială.

Școlile premiate au fost evaluate, la nivel național, de comisii speciale formate din reprezentanți Junior Achievement și autorități din domeniul educației. Acestea au demonstrat cel mai înalt grad de eficiență în ceea ce privește punerea în aplicare a programelor de educație antreprenorială. Criteriile de selecție au inclus:strategia de implementare a cursurilor de educație antreprenorială, eficacitatea alocării resurselor, existența unor sesiuni de formare pentru profesori, gradul de implicare a comunității locale de afaceri și relevanța acțiunilor pentru susținerea schimbului de bună practică.

Liceul Tehnologic Marmația este unitatea de învățământ din zona istorică a Maramureșului cu cea mai variată ofertă educațională. Cadrele didactice au început să implementeze programele Junior Achievement Romania pentru promovarea educației economice moderne, recunoscând necesitatea de a integra învățarea în spirit antreprenorial în toate sectoarele educației. Majoritatea elevilor și profesorilor liceului sunt implicați în activități educaționale antreprenoriale, iar acestea au un impact pozitiv asupra școlii.

Câștigătorii competiției „Școala Antreprenorială a anului 2018“

 

Austria – Hak has feldkirch

Cehia – OA, SOŠ a JŠ Hradec Králové

Danemarca – Niels Brock

Elveția – Akzent Entrepreneurship Kantonsschule Hottingen

Estonia – Kuressaare Ametikool

Finlanda – Kristinestads högstadieskola

Georgia – Progress

Germania – Franziskus Gymnasium Nonnenwerth

Grecia – Pierce American College

Letonia – Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Lituania – Kauno Veršvų gimnazija

Luxemburg – Lycée Ermesinde

Norvegia – Lier videregående skole

România –Liceul Tehnologic Marmația

Rusia –Școala Nr. 2 Bolghar

Slovacia – Gymnázium sv. Tomáša Akvinského

UK – Hendon School

 

 

Articolul precedentUrmărită de autorităţile din Belgia, depistată de poliţiştii maramureşeni
Articolul următorValentin Ursache spune adio primei reprezentative