Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni desfășurate pe linia combaterii contrabandei cu țigări, cantitatea de 7.970 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste  90.000 lei.

În data de 20 octombrie 2018, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 8.30, un echipaj a observat mai multe persoane care transportau de la malul râului Tisa către interiorul țării mai multe colete.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea bărbaților efectuând somațiile legale prin voce, moment în care aceștia au abandonat coletele și s-au îndreptat spre teritoriul statului vecin.

Drept urmare, oamenii legii au tras patru focuri de avertisment în plan  vertical fiind reținută o persoană, cetățean ucrainean în vârstă de 17 ani, iar celelalte persoane s-au retras pe teritoriul ucrainean. Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment. La fața locului s-a deplasat o echipă de intervenție care a procedat la supravegherea și cercetarea zonei, fiind descoperite opt colete cu țigări.

Acestea au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3.990 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 46.600 lei. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat.

Tot ieri, în jurul orei 20.30, un echipaj de la Sectorul Poliției de Frontieră Vicovu de Sus a observat în apropierea frontierei de stat mai multe persoane care nu își justificau prezența în zonă la aceea oră. Polițiștii de frontieră au acționat pentru interceptarea celor în cauză, moment în care bărbații s-au dispersat în direcții diferite.

Polițiștii de frontieră au procedat la supravegherea și cercetarea zonei, iar la scurt timp au reușit reținerea a două persoane, cetățeni români în vârstă de 15 ani, în apropierea lor fiind găsit şi un colet cu țigări. De asemenea, în imediata vecinătate au mai fost descoperite alte două colete din același lot. Cele trei pachete au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.480 pachete cu țigări, în valoare de 40.700 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Câteva ore mai târziu, polițiștii de frontieră de la același sector au descoperit, în apropierea frontierei de stat, un colet care conținea 500 de pachete cu țigări. Țigările în valoare de 5.850 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Articolul precedentSighetenii au urcat pe podium la Campionatul Național de Freestyle Kickboxing
Articolul următorAPIA a început plățile către fermierii maramureșeni care și-au depus cereri pentru subvențiile pentru suprafață