Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate reamintește cetățenilor că valabilitatea cardurilor naționale de sănătate a fost prelungită de la 5 la 7 ani, drept urmare în următorii doi ani persoanele care dețin acest card nu au nevoie de adeverință sau de alte modalități de a dovedi calitatea de asigurat.

BETA: Acest lucru înseamnă că asigurații pot folosi la toți furnizorii de servicii medicale aflați în relații contractuale cu o casă de asigurări de sănătate cardurile de sănătate încă doi ani după data înscrisă pe suprafața documentului, iar furnizorilor respectivi le vor fi decontate serviciile astfel prestate către asigurați.

De exemplu, toate cardurile care au înscrisă data de expirare 31.01.2019 vor fi valabile până la 31.01.2021. Aceasta înseamnă că deținătorul de card nu are nevoie de adeverință sau de alte modalități de a dovedi calitatea de asigurat al sistemului asigurărilor sociale de sănătate.

Totodată, calitatea de asigurat poate fi verificată și pe site-ul CNAS, în secțiunea „Servicii” – „Verificare asigurat”.

Articolul precedentCopaci prabusiti sub greutatea zapezii pe DJ 183, Valea Neagra-Izvoare
Articolul următorUn minor a ajuns la spital iar alţi trei tineri sunt cercetaţi pentru efectuarea fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice