Casă Județeană de Pensii Maramureș a demarat acțiunea de recalculare a veniturilor obținute de vârstnici. Este vorba despre cei încadrați în grupă I de muncă, mai exact cei retrași din activitate înainte de ianuarie 2011, care nu au beneficiat de majorarea punctajului mediu în perioadă respectivă.

La baza recalcularii stă Legea 221 din 2018 dar pensionarii trebuie să știe că sunt persoane care au beneficiat de recalculare și anul trecut, dar la care punctajul mediu anual a rămas același” ne-a declarat Lucica Pop director executiv al Casei Județene de Pensii Maramureș.Angajații instituției au de analizat peste 4000 de dosare iar beneficiarii vor primi pensiile majorate chiar din luna aprilie.Cei care primesc banii prin poștă vor intra în posesia banilor încă de luna viitoare, iar cei care încasează pe card pensia vor urma sa îi primească abia în luna mai” a mai spus Lucica Pop.

Vor fi insă și pensionari ale căror dosare vor fi reevaluate până în toamna acestui an. Sunt acele dosare cu diverse probleme sau pentru care mai există și anumite hotărâri judecătorești.Până în prezent Casă Județeană de Pensii Maramureș a emis 3428 de decizii, 2500 dintre ele fiind deja expediate.

Articolul precedentCirca 900 de locuri disponibile la clasele de pregătitoare
Articolul următorÎn acest sfârșit de săptămână se trece la ora de vară