Astăzi 29 august, la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș a avut loc o întâlnire între conducerea instituției și un reprezentant al Republicii Federale Germane, în persoana lui Frank Ufken- viceconsul la Consulatul Germaniei din Timișoara. 

Potrivit unor surse a fost vorba despre o discuție informală în care viceconsulul  Frank Ufken a solicitat date și informații privind situația Centrului social privat din Vișeu de Sus și măsurile întreprinse în cazul celor patru minori, preluați la solicitarea DIICOT în Centrele de primire în Regim de Urgență din Baia Mare și Sighetu Marmației.
Viceconsulul și-a exprimat  intenția de a lua legătura cu minorii  instituționalizați  și desigur de a vorbi cu aceștia, dar anchetatorii DIICOT au transmis reprezentanților DGASPC Maramureș că acest lucru nu este posibil, pentru a nu influența ancheta, având în vedere că cercetarea penală este încă în derulare.
Viceconsulul  a venit în Baia Mare în urma demersului făcut de Direcția Copilului Maramureș, care anunțase Ambasada Republicii Federale Germania  despre măsurile luate în cazul celor patru minori, aflați  sub incidența măsurilor speciale de protecție.
Totidată potrivit Agerpres, apar anumite  informații pe surse cum că liderii grupării care aduceau tineri germani în România pentru „reeducare”, prin programul Projekt Maramureș  ar fi avut complici în rândul autorităţilor locale, respectiv în poliţie, primărie şi asistenţă socială.
Aceștia ar fi fost anunțați atunci când se făceau verificări iar copiii erau sedaţi şi nu erau lăsaţi singuri niciodată cu inspectorii de la Asistenţa Socială. Aceste date nu ne-au fost drocamdată confirmate.
Articolul precedentTânăra surprinsă de camerele video că a sustras bani dintr-un magazin, identificată şi reţinută de poliţişti pentru 24 de ore
Articolul următorCazul minorilor din Vișeu: peste 137.000 euro nu pot fi justificați. Minori legați cu funii și înhămați la căruțe