Nevoia de puncte resimțită de cele două formații ardelene a făcut ca spectacolul din teren să fie unul bărbătesc plăcut iubitorilor de rugby prezenți pe Stadionul din Parcul Sportiv Universitar prof.dr.Iuliu Hațieganu.

Cu doar o remiză în deplasare la Dinamo în etapa a treia și un succes 9-3 repurtat runda trecută acasă cu A.C.S.Tomitanii Constanța, studenții au sperat la un parcurs pozitiv și de ce nu la un miracol în fața vicecampioanei, formație rănită după cele două eșecuri consecutive suferite acasă cu C.S.A.Steaua București 15-19 respectiv în deplasare la C.S.M.București 14-26.

Dorind să tranșeze cât mai rapid soarta partidei, zimbri au reușit pe fondul unui joc ofensiv fără cusur să își asigure până la pauză inclusiv punctul bonus ofensiv. Singurele puncte reușite de studenții clujeni au venit în minutul 56 când diferența pe tabela de marcaj indica un avans de 28 de puncte trecut în contul vicecampioanei României. Cu excepția a două eseuri semnate în minutele 39 și 69 de sud-africanul de 33 de ani Dumani Siphosethu, toate punctele au fost opera jucătorilor de pe linia de treisferturi. Au mai culcat balonul în terenul de țintă advers, cei doi centrii Ionuț Balaban  și georgianul de 22 de ani Jgerenaia Khvicha dar și aripile Jone Marawa Nasalo  în speță Michael Doneghan.

Toate cele șase eseuri ale zimbrilor au fost transformate de uvertura Alexandru Bucur. Sâmbătă viitoare C.S.M.Știința Baia Mare încheie prima parte a sezonului regulat cu un joc pe terenul ultimei clasate C.S.Dinamo București.

Articolul precedentpoARTA MARAMUREȘEANĂ-Atelier de lucru cu meșteri populari de porți din Breb și Desești
Articolul următorCristian Imhoff, ultima achiziție a clubului Știința Explorări