Vremea a fost in general inchisa. Cerul a fost mai mult noros. Pe arii extinse a nins. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 23.0 l/mp la Cavnic. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari de pana la 36 km /h, la Targu Lapus. In zona montana inalta, vantul a fost in general moderat, cu intensificari de pana la 65 km/h, la Vf. Iezer, unde a viscolit ninsoarea si a spulberat zapada. Temperatura maxima a fost de 1 grad in Baia Mare, Targu Lapus si 2 grade la Ocna Sugatag, Sighetu Marmatiei. Local, in zona montana inalta s-a semnalat ceata.
Aseara stratul de zapada era prezent si masura pana la 110 cm la Cavnic.
La primele ore temperatura aerului avea valoari cuprinse intre -6 grade la Ocna Sugatag, Baia Mare si -4 grade la Sighetu Marmatiei.
A nins abundent in judet, iar stratul de zapada proaspat depus a masurat intre 15-20 cm. Circulația rutiera se desfasoara in conditii de iarna in judet. Zapada framantata, cu grosimea, de pana la 1 cm se gaseste depusa pe DN 1C si E58, pe DN17C, Dealul Stefanitei, DN 18, intre km 156 si km 180, in Pasul Prislop. Și carosabilul DN18 B este acoperit cu un strat de zapada framantata de pana la 1 cm. Fulguieste la Borsa si ninge viscolit pe Dealul Stefanitei. Aici vizibilitatea este redusa de ninsoarea viscolita, sub 100 de metri, iar vantul prezinta intensificari cu viteze de pana la 30 km/h, intre km 65 si km 68. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 19 utilaje si au imprastiat 84 tone sare. De asemenea, s-a utilizat cantitatea de 1600 litri clorura de calciu.
Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -8 grade Celsius la Targu Lapus, Cavnic si Petrova, -7 grade in Baia Mare, Baia Sprie, Ocna Sugatag, Viseu de Sus, Borsa, -6 grade la Sighetu Marmatiei.
Nivelurile și debitele cursurilor de apa au fost usor variabile. Nu au fost semnalate probleme deosebite. Gheata este prezenta la malurile raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Iza, Lapus, Suciu, Cavnic, Sasar, Firiza si Nistru. Poduri de gheata sunt prezente pe cursurile raurilor Mara si Barsau, iar pe cursurile raurilor Iza, Boicu, Botiza, Mara, Cosau, Cavnic si Firiza sunt poduri de gheata cu ochiuri. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta, conform regulamentului.
Stratul de zapada masoara: 110 cm la Cavnic, 106 cm in Pasul Gutai, 103 cm la Firiza, 90 cm la Baiut, 68 cm la Coroieni, 61 cm la Grosii Tiblesului, 60 cm la Luhei, 48 cm la Razoare, 41 cm la Suciu de Jos si Lapusel, 44 cm pe Valea Vaserului, 43 cm la Targu Lapus, 40 cm in Baia Borsa si Poiana Borsa, 38 cm in Baia Mare, 36 cm la Mara, 26 cm la Ocna Sugatag, 20 cm la Vf. Iezer.
Nu sunt probleme in alimentarea cu energie electrica a localitatilor in judet.
Vremea va fi astazi rece pentru aceasta perioada in cursul zilei. Cerul va fi temporar noros si local spre seara si noaptea va ninge. Izolat, la munte cantitatile de apa vor depasi 10 l/mp. Vantul va sufla slab la moderat cu intensificări temporare spre seară si noaptea care la rafală vor atinge 45-50 km/h, iar în zona montană în general cu viteze de 65-80 km/h. Pe creste va sufla tare, cu rafale de peste 90-100 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând puternic zăpada, determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -5 si -2 grade, iar minime vor fi cuprinse -6 si -3 grade. Izolat vor fi conditii de ceata.
Pentru maine, 16 ianuarie a.c., prognoza meteorologica prevede ca vremea se va incalzi fata de ziua precedenta in judet. Cerul va fi temporar noros si pe arii relativ extinse, indeosebi in cursul zilei, vor cadea precipitatii mixte favorizand izolat depunerea de polei. La munte va ninge si izolat cantitatile de apa pot depasi 10 l/mp. Vantul va sufla slab la moderat cu intensificări temporare ziua care la rafală vor atinge 45-50 km/h, iar în zona montană în general cu viteze de 65-80 km/h. Pe creste va sufla tare, cu rafale de peste 90-100 km/h viscolind ninsoarea şi spulberând puternic zăpada, determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 3 grade, iar cele minime intre -4 si -1 grad. Izolat vor fi conditii de ceata.
In data de 17 ianuarie a.c., meteorologii au anuntat ca vremea va continua sa se incalzeasca usor. Cerul va fi temporar noros. Indeosebi in cursul noptii pe arii restranse vor cadea precipitatii slabe predominant sub forma de ploaie, favorizand izolat depunerea de polei. La munte precipitatiile vor fi mixte. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta unde va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 1 si 5 grade, iar cele minime intre -2 si 1 grad. Izolat vor fi conditii de ceata.

Articolul precedentNu se circulă pe calea ferată Baia Mare-Satu Mare. Un tren a avut întârziere de 211 minute
Articolul următorReprezentanți ai Maramureșului prezenți la a doua ediție a Festivalului ”Vasylya” din Ucraina