Vremea a fost rece pentru aceasta perioada. Cerul a fost temporar noros si pe arii relativ extinse, in cursul zilei, a nins slab. Cantitatea maxima de apa inregistrata a fost de 2.0 l/mp, la Vf. Iezer. Vantul a suflat slab la moderat. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre -5 grade la Ocna Sugatag si -1 grad in Baia Mare. In zona montana inalta s-a semnalat ceata.
Stratul de zapada este prezent pe arii extinse si masura pana la 64 cm, la Baraj Firiza.
La primele ore ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa intre -9 grade in Baia Mare, Targu Lapus, -8 grade la Cavnic si -7 grade la Sighetu Marmatiei. Cel mai rece a fost noaptea trecuta la Targu Lapus, unde s-au inregistrat -11 grade Celsius, dar temperatura resimtita a fost de -14 grade.
Circulatia rutiera se desfasoara pe sectoarele de drumuri nationale in conditii de iarna. Carosabilul DN1C si E58 este partial umed. DN18 din Baia Sprie si pana la Borsa este umed. Zapada framantata cu grosimea de pana la 1 cm se gaseste pe DN 18, in Pasul Prislop, intre km 153 si km 180. Cerul este acoperit, ninge slab pe DN18 si DN17C la Viseu de Sus. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 100 de metri, pe DN 18, in Pasul Prislop, intre km 165 si km 175. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu 11 utilaje si au imprastiat 52 tone sare. De asemenea, s-a intervenit pe DN1C, respectiv E58 cu 600 tone clorura de calciu.
Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -11 grade in Pasul Gutai, -10 grade la Targu Lapus, -9 grade la Cavnic, Baia Mare, Ocna Sugatag, Sighetu Marmatiei, Viseu de Sus, Borsa.
Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost usor variabile si nu au fost semnalate probleme. Gheata este prezenta la malurile raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Iza, Boicu, Botiza, Mara, Lapus, Firiza si Nistru. Se mențin podurile de gheata formate pe raurile Mara si Barsau. Un pod de gheata cu ochiuri s-a format pe raul Cosau. Curg sloiuri de gheata pe raurile Viseu si Somes.
Stratul de zapada masoara: 78 cm la Firiza si Cavnic, 72 cm in Pasul Gutai, 65 cm la Baiut, 60 cm la Luhei, 52 cm la Coroieni, 43 cm in Baia Borsa, 40 cm la Grosii Tiblesului, 38 cm la Moisei, 37 cm in Poiana Borsa, 35 cm la Viseu de Sus, 32 cm la Razoare, 28 cm la Mara, 27 cm la Targu Lapus, 24 cm la Vf. Iezer, 22 cm in Baia Mare, 17 cm pe Valea Vaserului si Sighetu Marmatiei, 16 cm la Ocna Sugatag.
Nu sunt, la aceasta ora, probleme in alimentarea cu energie electrica a localitatilor din judet.
Vremea va fi si astazi deosebit de rece, geroasa noaptea. Cerul va fi variabil. Izolat la munte va fulgui. Vantul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -6 si -4 grade, iar cele minime intre -16 si -13 grade. Izolat, dimineata si noaptea, vor fi conditii de ceata asociata cu depunere de chiciura.
Maine, 8 ianuarie a.c., vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta perioada in cursul zilei, geroasa dimineata. Cerul va fi variabil in prima parte a zilei, apoi se va acoperi treptat si pe arii relativ extinse va ninge si se va depune strat nou de zapada. Vantul va sufla slab la moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta viscolind trecator ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -7 si -5 grade, iar cele minime, in crestere fata de noaptea precedenta, intre -8 si -6 grade. Izolat vor fi conditii de ceata asociata cu depunere de chiciura. De asemenea, sunt prognozate ninsori in judet, pe arii extinse, in zilele de 10 si 11 ianuarie.

Articolul precedentȘtiința Explorări și-a reluat pregătirile pentru returul diviziei A1 de volei masculin
Articolul următor365 tone de material antiderapant, utilizate pe drumurile județene