Peste 3.300 de pompieri au intervenit în 16 județe, unde furtunile și ninsorile viscolite au făcut prăpăd. Peste 130 de copaci au fost doborâți de rafalele de vânt. Cea mai gravă situația a fost în județul Constanța, unde furtuna a smuls acoperișuri și copaci, ploile au inundat arterele principale, iar traficul a fost paralizat. Din cauza vântului, centrala nucleară de la Cernavodă a fost deconectată, iar numeroase instalații eoliene au fost oprite, ceea ce a produs un deficit de energie electrică la nivel național.

Autoritățile au emis 2 avertismente RO-ALERT de vreme severă în județul Constanța, din cauza unei furtuni cu precipitații care a lovit litoralul. 

 

Canalizările nu au mai făcut deloc față în urma ploilor torențiale. Șuvoaiele de apă au acoperit în unele zone și trotuarele.

Situația în sistemul energetic determinată de condițiile meteo dificile
 
SN Nuclearelectrica SA anunță, de asemenea, că Unitatea 1 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat în seara zilei de 18 noiembrie 2023, ca urmare a condițiilor meteo care au cauzat pertubații în sistemul energetic național.

Totodată, din cauza vântului foarte ridicat, turbinele eoliene au început să se oprească. Eolienele produc în prezent aproximativ 1400 MW, față de  2400 MW, cât erau programați.

UN REMORCHER UCRAINEAN A PIERDUT O BARJĂ

Tot din cauza condițiilor meteo extreme, un remorcher sub pavilion ucrainean a pierdut o barja maritima cu cereale, cu 3 oameni la bord, între localitățile Sf.Gheorghe și Năvodari.  Barja pluteșțe în derivă și nu pot fi trimise nave de cautare si nici elicoptere, din cauza vântului extrem de puternic.

Pe Autostrada Soarelui a nins viscolit.

Zăpada s-a depus în aproape o treime din țară, după ce România a fost traversată de un ciclon polar.

În Bacău, viscolul a trântit la pământ mai mulți copaci.

Zăpada s-a depus și la Galați și Tecuci, unde temperaturile au scăzut sub 0 grade.

 

Peste 3.300 de pomperi au intervenit în zeci de localități din 16 județe. Zeci de case și mașini au fost avariate de copaci. În total, peste 140 de copaci au fost trântiți la pământ de vremea extremă. 

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorCe se întâmplă cu spațiile verzi, proiectul care poate schimba totul