Vremea a fost apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros. Pe arii relativ extinse s-au semnalat ploi slabe care local au depus polei. In zona montan inalta s-au semnalat precipitatii slabe mixte. Cel mai rece a fost noaptea trecuta, in prima parte a intervalului la Targu Lapus -7 grade Celsius. Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Carosabilul este curat si umed pe toate sectoarele de drumuri publice in judet.

Cer acoperit, vant linistit vizibilitate redusa de ceata sub 100 de metri in Pasul Prislop, intre km 165 si km 175. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 18 utilaje si au raspandit 155 tone sare pe DN1C, E58, DN18, DN19, DN17C DN18B si centura de ocolire a municipiului Baia Mare. Societatea care administreaza sectoarele de drumuri judetene a actionat cu 35 utilaje si au imprastiat 575 tone material antiderapant. Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost in scadere. Nu au fost semnalate probleme. Fenomenele de iarna sunt prezente pe cursurile de apa. Gheata formata la malurile raurilor Tisa, Viseu, Cisla, Vaser, Ruscova, Mara, Salaj, Suciu, Cavnic, Firiza.

Poduri de gheata cu ochiuri sunt pe cursurile raurilor Botiza, Mara, Barsau, Lapus, Suciu si Nistru. Se mentin podurile de gheata pe raurile Viseu, Iza, Mara,Barsau, (apa curge peste podurile de gheata). Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta. Stratul de zapada masoara: 11 cm la Vf. Iezer, 9 cm in Baia Borsa, 6 cm pe Valea Vaserului, 4 cm in Pasul Gutai, la Baiut, Bicaz, Razoare si Poiana Borsa, 3 cm la Targu Lapus, Firiza, Busag, Cavnic, Suciu de Jos, Buciumi, Salsig, Sacel, Moisei, 2 cm la Sighetu Marmatiei, Baia Mare, Bistra, Luhei, Sieu, Lapusel, 1 cm la Stramtura, Vadu Izei, Mara, Feresti. Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -3 grade in Pasul Gutai si la Cavnic -2 grade in Pasul Prislop, la Targu Lapus si Ocna Sugatag, -1 grad in Baia Sprie, Seini, Somcuta Mare, 0 grade la Viseu de Sus si Baia Mare, 1 grad la Borsa, 3 grade la Vf. Iezer.

Vremea va continua sa se incalzeasca usor astazi in judetul nostru. Cerul va fi variabil, temporar noros ziua. Vantul va sufla in general slab, cu unele intensificari pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 6 grade, iar cele minime intre -6 si -2 grade. Izolat, in zonele joase se va semnala ceata.

Articolul precedentAn bun pentru dezvoltarea pieței mașinilor electrice, în România
Articolul următorPoliţiştii maramureşeni continuă activităţile de căutare a unei minore din Crasna Vişeului, dispărută în urmă cu 12 ani