Pompierii maramureșeni, împreună cu cei din cadrul serviciilor private și voluntare pentru situații de urgență, au lichidat 11 incendii de vegetație uscată de vineri până duminică. În urma acestor incendii au fost distruse peste 75 de hectare de vegetație din localitățile Baia Mare, Groși, Asuaju de Sus, Tăuții Măgherăuș, Lucăcești și Iadăra. 

Pompierii îi sfătuiesc pe maramureșeni să nu utilizeze focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt și nici la distanţe mai mici de 10 m faţă de materiale combustibile. De asemenea, arderea miriştilor, resturilor vegetale, gunoaielor a altor materiale trebuie să se facă în locuri special amenajate. Cetăţenii tre buie să se intereseze în prealabil la primărie în ceea ce priveşte planificarea zilelor şi locurile special amenajate în care se adună resturile menajere şi vegetaţia uscată din localitate în scopul arderii. Aceasta trebuie să se facă numai în baza permisului de lucru cu foc emis de către primării, după ce a fost informat în prealabil serviciul voluntar/privat pentru situaţii de urgenţă. Totodată cetățenii trebuie să asigure supravegherea permanentă a arderii şi să stingă jarul la final.
Arderea resturilor vegetale, a gunoaielor şi a altor materiale combustibile fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi e contravenție și se sancţionează cu amendă de la 1000 la 2500 lei.
Articolul precedentUn șofer a intrat cu mașina în ușa Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighet
Articolul următorUn operator în turism lansează oferte de sejururi în Antalya cu charter din Baia Mare, deşi aeroportul încă nu operează curse internaţionale