Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, cantitatea totală de 31.455 de pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 368.000 de lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Un cetățean român este cercetat pentru contrabandă cu țigări, iar două autoturisme, folosite la transportul țigărilor, au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.

Caz după caz cercetat de oamenii legii 
În data de 12 noiembrie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus, judeţul Maramureş, s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 21.00, a fost oprit în trafic pentru control, pe D.J. 186, pe raza localității Săliștea de Sus, jud. Maramureș, un autoturism marca Volkswagen Passat, condus de un cetăţean român în vârstă de 32 de ani, domiciliat pe raza județului Ilfov.
Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au observat un spațiu special amenajat în portbagajul mașinii.
Având în vedere cele constatate, bărbatul și autovehiculul în cauză au fost conduși la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

Ţigări ascunse într-un spaţiu special amenajat

Astfel, în spațiul special amenajat din portbagajul autoturismului au fost descoperite 1.935 de pachete cu țigări, diferite mărci, de proveniență ucraineană, în valoare de 22.600 lei, marfă care a fost ridicată în vederea confiscării.
În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar autoturismul în valoare de 3.000 de lei, folosit la transportul ţigărilor, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră până la finalizarea cercetărilor.

Și polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației și SPF Valea Vișeului au descoperit, în apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu țigări, care au fost duse la sediul Poliției de Frontieră. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 14.920 de pachete cu țigări (13.420 pachete la ITPF Sighetu Marmației și 1.500 la Sectorul PF Valea Vișeului) în valoare totală de 174.550 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, efectuându-se, totodată, verificări în vederea identificării persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora.

Articolul precedentCaz complex cu risc vital, manageriat cu succes la Spitalul Județean
Articolul următorAmenzi de peste 25.000 de lei aplicate vitezomanilor de polițiștii maramureșeni