Astazi se sarbatoreste ziua internatioonala a femeii. In acest material, am pregatit cele mai frumoase mesaje, felicitari si urari de 8 Martie. Alege un mesaj care te reprezinta si trimite-l in dar femeilor din viata ta: mesaje pentru mama, mesaje pentru sora, mesaje pentru iubita, mesaje pentru prietena, mesaje pentru sefa, mesaje pentru colega

Pe 8 Martie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Femeii. Prima zi a fost marcată în 19 martie 1911, în Germania, Austria, Danemarca şi în alte câteva ţări europene. Data a fost aleasă de femeile germane pentru că, la aceeaşi dată, în 1848, regele Prusiei a trebuit să facă faţă unei revolte armate şi a promis că va face o serie de reforme, inclusiv introducerea votului pentru femei.

Însă Ziua Internaţională a Femeii a fost recunoscută oficial mult mai tîrziu, în 1975, de către Naţiunile Unite, şi a fost adoptată, începând cu această dată, de multe dintre guvernele ţărilor care până atunci nici nu aflaseră de existenţa ei.

În România, în ziua de 8 Martie se sărbătoreşte femeia. Până în decembrie 1989, se vorbea de „Ziua mamei”, dar, după Revoluţia din 1989, Ziua mamei a fost înlocuită cu Ziua femeii.

Mesaje de 8 martie:

„Eşti cea mai dragă fiinţă din viaţa mea. Te iubesc, iubita mea!”

„Primeşte acest mesaj de La mulţi ani! în semn de apreciere. Eşti o colegă minunată! La mulţi ani de 8 martie!”

„De Ziua Femeii, îţi doresc tot binele din lume!”

„La o zi specială, pentru o femeie specială, la mulţi ai cu dor! Să ai o primăvară uşoară!”

 

„De 8 Martie, fie ca soarele să-ţi încălzească trupul şi dragostea mea să-ţi încălzească inima. La mulţi ani, dragostea mea!”

Articolul precedentHoroscop 8 martie 2020. Zodia care sărbătoreşte Ziua Femeii luându-şi revanşa
Articolul următorEvenimentele publice cu peste 1.000 de persoane, interzise în toată România de teama coronavirusului