În fiecare an în data de 3 decembrie este marcată ziua persoanelor cu dizabilități. Anul acesta Direcția de Asistență Socială Sighetu Marmației a sărbătorit această zi mai devreme și a avut ca scop conștientizarea nevoilor pe care le au aceste persoane dar și sprijinirea lor.

 

Persoanele cu dizabilități care au participat la evenimentul organizat în Sighetu Marmației au avut parte de un program artistic deosebit dar și de o masă caldă.

 

”Direcția de Asistență Socială a organizat Ziua Persoanelor cu Dizabilități în avans. Noi am gândit acest eveniment ca fiind un sprijin în socializarea persoanelor cu dizabilități, a asistenților personali. Acest eveniment îl organizăm de 5 ani și sperăm să adunăm câți mai mulți sponsori pentru a veni în sprijinul acestor persoane care practic sunt defavorizate și au un parcurs al vieții foarte greu”, a explicat Georgeta Delescu.

 

Pe lângă activitățile de socializare cei prezenți au avut parte și de o surpriză din partea organizatorilor.

 

”Celor care au fost prezenți astăzi le-am pregătit un program artistic susținut de grupul Mugurelul și de Minnie şi Mickey, acest lucru pentru ei este deosebit”, a adăugat Georgeta Delescu.

 

Marcarea zilei persoanelor cu dizabilități are ca obiectiv promovarea unei mai bune înțelegeri în ceea ce privește problemele cu care se confruntă persoanele cu handicap și susținerea demnității și drepturilor acestora.
Articolul precedentNumărul total al şomerilor înregistraţi în județul Maramureș a avut o evoluţie crescătoare: 6.143 în luna ianuarie – 6.483 în luna octombrie
Articolul următorAnsamblul Mara, la 50 de ani de activitate