Pentru poliţiştii maramureşeni, perioada 11 – 17 noiembrie a fost o săptămână cu o mulţime de intervenţii şi activităţi, toate desfăşurate pentru siguranţa cetăţenilor.

Activităţile pe drumurile publice, în pieţe şi târguri, la sediile unor societăţi comerciale, în cadrul celor 39 de acţiuni organizate, s-au desfăşurat în paralel cu intervenţiile la cele 361 de evenimente sesizate, cele mai multe prin SNUAU 112 (scandaluri, stări conflictuale intrafamiliale, accidente şi evenimente rutiere, fapte ce aduc atingere patrimoniului privat etc).

Pentru neregulile constatate săptămâna trecută, poliţiştii au aplicat 1 371 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 500 000 de lei, şi desfăşoară în continuare activităţi pentru documentarea activităţii infracţionale în cazul celor 157 de infracţiuni sesizate, cele mai multe contra persoanei şi contra patrimoniului.

Totodată, în cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au prins în flagrant şapte persoane care desfăşurau activităţi infracţionale şi în baza probatoriului administrat au dispus reţinerea a cinci persoane.  

În ceea ce priveşte siguranţa pe drumurile publice, în cadrul acţiunilor desfăşurate zilnic pe drumurile publice poliţiştii au întocmit dosare penale faţă de şoferii care au comis infracţiuni, au aplicat sancţiuni contravenţionale şi ca măsuri complementare au dispus reţinerea a 111 permise de conducere şi retragerea a 28 de certificate de înmatriculare.

Articolul precedentMaramureșean condamnat pentru viol, depus în penitenciar de poliţişti
Articolul următorCercetat de poliţişti pentru violență în familie, tâlhărie și nerespectarea ordinului de protecție provizoriu, arestat preventiv