În perioada 10.12.2018 – 07.01.2019 Inspecţia Muncii prin inspectoratele teritoriale de muncă a derulat o campanie de control asupra agenţilor economici autorizaţi pentru deţinerea, transportul, depozitarea, manipularea şi comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile: F1, F2, F3, F4, T1, T2, P1 şi P2.

Această acţiune este motivată de unele evenimente grave petrecute anii anteriori în tară şi străinătate care s-au soldat cu explozii şi incendii de mari proporţii la depozite de articole pirotehnice provocând mari pagube materiale şi uneori chiar victime, repercusiunile făcându-se resimţite pe o suprafaţă considerabilă în  jurul acestor depozite.

Un alt motiv care ne determină să desfăşurăm această acţiune este faptul că,  în perioada de sărbători se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale produse prin utilizarea articolelor pirotehnice de către copii sub vârsta de 18 ani.

La nivelul judeţului Maramureş în perioada menţionată, au fost verificaţi un număr de 10 agenţi economici la care au fost constatate un număr de 15 conformităţi, raportate la legislaţia privind securitatea şi sănătatea în muncă.

Au fost dispuse un număr de 15 măsuri de remediere a deficienţelor constatate, fiind aplicate un număr de 15 sancţiuni sub forma avertismentului.

Dintre deficienţele constatate amintim, nerespectarea unei evidenţe stricte a consumurilor de materii explozive,şi instruirea superficială în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă a lucrătorilor care manipulează şi transportă aceste materiale.

Articolul precedentJandarmii maramureșeni au avut, în 2018, aproape 6.000 de misiuni
Articolul următor13 donatori de organe la Spitalul Judeţean, zeci de vieţi salvate