S-a aprobat organigrama la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară. Este vorba mai precis despre înființarea unui birou cu denumirea ”Birou educație muzeală, expoziții temporare, valorificare patrimoniu” cu 5 posturi de execuție.
În contextul în care educația muzeală a devenit un instrument de educație non formală tot mai utilizat, Muzeul de Etnografie și Artă Populară Baia Mare a considerat oportună înființarea unui astfel de birou în cadrul instituției de cultură. Cu atât mai mult cu cât pe parcursul anului aici au loc numeroase proiecte prin care elevii sunt atrași spre muzeu și îndeletnicirile tradiționale.
Înființarea unui astfel de birou este necesară în contextul în care educația muzeală a devenit un instrument de educație non formală tot mai utilizat, un mijloc de fixare și extindere a cunoștințelor primite de către elevi în școală. De aceea, prin programele și proiectele desfășurate, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară urmărește atragerea elevilor spre muzeu, atât prin activități interactive în cadrul atelierelor, cât și prin organizarea de expoziții temporare care au rolul de a pune în valoare patrimoniul etnografic al Maramureșului.
Articolul precedentSe inaugurează Centrul de Cercetări Istorico – Teologice ale Credințelor și Cultelor din Maramureș
Articolul următorBatalionul 612 artilerie antitanc Maramureş marchează 50 de ani de la înfiinţare