Batalionul 612 artilerie antitanc Maramureș marchează, luna aceasta, 50 de ani de la înființare. Pentru a marca acest moment, în 24 septembrie vor fi organizate mai multe activităţi. 

Istoria batalionului începe încă din 1 octombrie 1968 când, în baza Ordinului Ministerului Forțelor Armate, se înființează Divizionul 612 artilerie antitanc, subordonat comandamentului Diviziei 81 mecanizate. La 1 septembrie 1994 ia ființă Brigada 612 artilerie antitanc prin transformarea Regimentului 612 artilerie antitanc. În 2013, pentru îndeplinirea ireproșabilă a misiunilor încredințate și obținerea de rezultate deosebite în procesul instruirii, șeful Statului Major al Forțelor Terestre conferă Batalionului 612 artilerie antitanc Maramureș ”Emblema de onoare a forțelor terestre”.
Cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la înființarea la 1 octombrie 1968 a Batalionului 612 artilerie antitanc Maramureș, în 24 septembrie va avea loc o activitate aniversară. Aceasta va cuprinde dezvelirea unei plăci aniversare, ceremonial militar cu decorarea drapelului de luptă al Batalionului 612, defilarea unității și, nu în ultimul rând, întâlnirea dintre generații.
Articolul precedentBirou de educaţie muzeală înfiinţat în cadrul Muzeului Judeţean de Etnografie din Baia Mare
Articolul următorMii de oameni prezenţi la Târgul Cepelor din Maramureş