În 12 aprilie Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă a organizat în Baia Mare bursa generală a locurilor de muncă. Pentru bursa din acest an au fost contactați 140 de agenți economici din județ, iar din aceștia 46 au răspuns acestei invitații, punând la dispoziția participanților 722 de locuri de muncă vacante.

La ediția din acest an au participat 540 de persoane aflate în cutarea unui job care au fost interesate de locurile de muncă vacante și au vizitat standurile angajatorilor. Astfel angajatorii au selectat 280 de persoane în vederea angajării, din care 28 au primit repartiții și au fost angajate în ziua bursei. Din cei 28 șomeri angajați, 2 persoane sunt cu  studii superioare.

”Putem oferi peste 700 de locuri de muncă dintre care în proporție de 10% sunt pentru cei cu studii superioare. Piața forței de muncă s-a diseminat oarecum, mai ales cea maramureșeană în sensul că avem două părți extreme. Avem pe de-o parte o dezvoltare, faptul că o parte din angajatori caută talente și specialiști în diverse domenii cum ar fi IT, resurse umane, achiziții, marketing, management și timid se dezvoltă acest palier iar pe de cealaltă parte avem o cerere foarte mare de muncitori calificați în diverse domenii.Cele mai multe locuri de muncă pentru persoanele fără studii superioare sunt muncitori necalificați, operatori CNC, operatori producție, vopsitori, operatori croitorie, tâmplari și în domeniul construcțiilor”, a declarat Oana Oșanu, director AJOFM Maramureș.

”Considerăm că pe toate domeniile de activitate există multe persoane sunt interesate. Au fost de asemenea mai multe persoane decât în cazul altor burse. Se găsesc mai mult muncitori necalificați în schimb domeniile care necesită studii superioare sunt puțin mai greu de găsit din cauza experienței pentru că lumea nu are experiență și majoritatea firmelor cer experiență în domeniu”, a precizat un angajator.

Persoanele cu studii medii, precum și șomerii fără calificare s-au angajat în următoarele meserii: muncitor necalificat, manipulant mărfuri,stivuitorist, tâmplar, ucenic constructor, bucătar, asistent vânzări, brutar, lucrător comercial, șofer, operator date, cameristă, operator la mașină cu comanda numerică.

Articolul precedentGimnaste premiate la Turneul Cupa Prietenia
Articolul următorCSM Știința Baia Mare: Victorie cu punct bonus ofensiv obținută la Buzău