În perioada 3-11 septembrie 2018, Maramureșul va fi gazda unei tabere internaționale de pictură organizată de Asociația Culori Unite din Baia Mare.
„Culori unite în Maramureș” este numele evenimentului care, pentru al optulea an consecutiv, adună în miezul Țării Maramureșului, la Ocna Șugatag, 30 de artiști plastici valoroși din nouă țări europene (Cehia, Danemarca, Italia, R.Moldova, Polonia, România, Slovacia, Ucraina, Ungaria).
O zonă pitorească, declarată destinație de ecoturism va servi drept sursă de inspirație pentru artiști cu viziuni diverse, iar lucrările de artă rezultate de pe urma acestei “uniuni artistice” vor reprezenta și vor purta prin lume frânturi din bogăția noastră culturală.
Peisaj cu clăi la Breb, Ploaie peste Lacul Sărat, Creasta Cocoșului în amurg, Jocul Satului, O femeie cu un coș cu mere în spate, Două femei cu sumne și pânzături mergând spre biserică, Cununi de ceapă atârnate pe prispa unei case, Simboluri încrustate în stâlpul unei porți de lemn, O turmă de oi, Turnul unei biserici vechi de lemn, O casă cu acoperiș de șindrilă – un caleidoscop de momente care ne fac să îndrăgim Maramureșul au fost transpuse pe pânză în taberele anterioare și au fost duse în fața ochilor publicului de la noi și de pretutindeni, promovând astfel moștenirea culturală locală la nivel internațional.

Pe parcursul celor opt zile de tabără, munca la șevalet va fi presărată cu scurte ieșiri în teren, pentru dozele necesare de inspirație (vizite la biserici vechi de lemn, gospodării și instalații tradiționale, muzee din Baia Mare).

În data de 10 septembrie, începând cu ora 14.00, va avea loc la Ocna Șugatag (complexul Lacul Sărat), vernisarea expoziției cu lucrările realizate pe parcursul șederii în Maramureș și închiderea oficială a taberei.

Articolul precedentFurturile şi agresiunile stradale în topul infracţiunilor din Maramureş
Articolul următorÎnotătorii maramureşeni au obţinut patru medalii la Campionatele Europene de Înot Masters