În cadrul campaniei preventiv–educative ,,Siguranţă în vacanţă, militarii de la Postul de Jandarmi Montan Cavnic au desfăşurat zilele trecute, activităţi specifice cu un grup format din 30 de copii din municipiul Bucureşti şi cu un grup format din 20 de tineri din judeţul Bihor, aflaţi în tabăra de vară în staţiunea montană Cavnic.

   Subiectele prezentate au captat atenţia şi au stârnit interesul participanţilor, activitatea transformându-se într-un dialog permanent cu jandarmii.

Au fost prezentate aspecte cu privire la atribuţiile ce revin jandarmilor montani, reguli de conduită pe traseele turistice, dotarea minimă obligatorie necesară în drumeţiile montane, cum să acţioneze şi să solicite ajutorul în anumite situaţii de urgenţă pe timpul deplasărilor pe munte, tehnici şi metode de procurare a hranei, de filtrare a apei, semnalele internaţionale S.O.S. pe munte, metode de orientare în teren muntos după anumiţi indici din natură, aprinderea focului cu ajutorul amnarului.

De asemenea, au fost prezentate şi câteva aspecte despre cum să se protejeze de eventualele pericole ce pot apărea folosind reţelele de socializare, evitarea unor situaţii neplăcute în care ar putea fi implicaţi precum şi alte sfaturi utile.

   Campania preventiv-educativă Siguranţă în vacanţăcontinuă pe toată perioada vacanţei de vară iar în timpulacesteia au loc întâlniri cu elevii din judeţul nostru şi cu ceicare se află în tabere organizate şi sunt în  vizită în Maramureş.

 

Articolul precedentDupă caniculă vin ploile și grindina
Articolul următorSe caută rezerviști voluntari și în Maramureș