Până pe 27 August 2019 se desfăşoară procesul de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari ai Armatei României.

Este vorba despre cei care doresc să se încadreze în funcţii de ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri şi soldaţi-gradaţi rezervişti voluntari.

Pentru anul 2019 sunt disponibile peste 1300 de posturi, dintre care aproximativ 14 pentru ofiţeri, 41 pentru maiştri militari, 26 pentru subofiţeri şi peste 1200 pentru gradaţi şi soldaţi rezervişti voluntari.

După cum declară locotenent colonel Mihai Marius din cadrul Centrului Militar Județean Maramureș, pentru zona de Cluj de care aparține și unitatea din județul nostru vor fi selectate aproape 200 de persoane.

Cetăţenii cu domiciliul în judeţul Maramureş, barbați si femei care doresc să obţină calitatea de rezervist voluntar în Ministerul Apărării Naţionale, trebuie să se prezinte la sediul Centrului Militar Judeţean Maramureş.

“Sunt și anumite condiții pentru cei care doresc să se înscrie. În primul rând să fie apți din punct de vedere medical. În ce privește vârsta, candidații trebuie să aibă maxim 51 de ani, aici vorbim de cei care nu au efectuat stagiul militar. Cei care au făcut armata, vârsta va fi de maxim 55 de ani. Dar mai sunt și alte condiții” a spus  locotenent colonel Mihai Marius din cadrul Centrului Militar Județean Maramureș, șef Birou Informare-Recrutare.

Candidații vor fi informaţi cu privire la etapele pe care le presupune procesul de orientare şi selecţie a rezerviştilor voluntari, respectiv unităţile militare şi specialităţile pentru care sunt disponibile posturile de rezervist voluntar.

Totodată vor afla despre unitatea militară în care urmează să susţină probele de selecţie şi unitatea militară sau centrul de instruire, în care urmează să execute programul de instruire individuală.

Rezerviștii beneficiază de soldă

În perioada în care participă la instruire sau misiuni rezerviştii voluntari beneficiază de solda de funcţie pe care sunt încadraţi, solda gradului deţinut precum şi de norma de hrana sau contravaloarea acesteia.

Rezerviştii voluntari, în perioada în care nu participă la instruire sau la îndeplinirea unor misiuni în cadrul structurilor în care sunt încadraţi, sunt, în continuare, declaraţi în sistemul public de pensii, în sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi în sistemul asigurărilor de şomaj şi beneficiază lunar de o remuneraţie.

Acesta va fi  în cuantum de 10% din suma reprezentând solda de funcţie pe care sunt încadraţi şi solda gradului deţinut.

Articolul precedent30 de copii în tabără de vară împreună cu jandarmii
Articolul următorIPJ MARAMUREȘ: Testările pentru permise au loc miercuri