Românii care au de recuperat taxa auto o mai pot face până pe 31 august, depunând o cerere de restituire la autoritatea fiscală unde sunt arondaţi. Orice solicitare depusă ulterior acestei date nu mai poate fi soluţionată prin restituirea taxei pe cale administrativă, reiese dintr-un ordin publicat în Monitorul Oficial.

Cei care au achitat în trecut taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrul de mediu pentru autovehicule pot cere banii achitați până în 31 august 2018. Persoanele care nu au depus cererea pentru restituirea taxei până la sfârșitul lunii august nu mai pot cere restituirea pe cale administrativă, însă o pot cere, în continuare, în justiție.

A fost eliminată obligația anexării documentelor doveditoare a plății, a copiilor cărții de identitate a vehiculului, precum și a certificatului de înmatriculare.

Potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 52/2017 restituirea fostelor taxe auto se face, în baza deciziilor emise de Fisc, astfel:

– pentru taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, în cursul anului 2018;

– pentru timbrul de mediu pentru autovehicule: în perioada 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019.

Articolul precedentTăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, ultima mare sărbătoare din anul bisericesc
Articolul următorMaramureșean prins drogat la volan de polițiști