Românii sunt chemați la vot  în zilele de 10 noiembrie, primul tur de scrutin, și 24 noiembrie, al doilea tur de scrutin, să își aleagă președintele. Cetățenii vor vota la secția de votare unde sunt arondați, conform listelor electorale permanente. În Sighetu Marmației vor fi 31 de secții de votare.

Pot vota cetățenii români care au vârsta de 18 ani, împliniți până în ziua alegerilor inclusiv. Nu au drept de vot debilii sau alienații mintal puși sub interdicție și nici persoanele condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă la pierderea drepturilor electorale.

Cetățenii români cu domiciliul sau reședința în România care în ziua votării  se află în țară își pot exercita dreptul de vot la secțiile de votare organizate în România în baza unuia dintre următoarele acte de identitate, valabile în ziua votării: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic și, în cazul elevilor din școlile militare, carnetul de serviciu militar.

Votarea începe duminică la ora 7.00 și se încheie la ora 21.00.

Articolul precedentȘtiința Explorări joacă în deplasare cu Universitatea Cluj
Articolul următorSfaturile medicilor pentru sezonul rece