Odată cu venirea sezonului rece apar și diverse afecţiuni și  infecții respiratorii. Medicii spun că prevenirea îmbolnăvirilor poate fi realizată cu succes, atâta timp cât respectăm măsurile de igienă personală şi avem o alomentație sănătoasă.

În această perioadă trebuie să avem o alimentație echilibrată dar și o vestimentație adaptată condițiilor meteorologice pentru a ne feri de contractarea acestor boli.

”Avem oscilații mari de temperatură, de umiditate, odată e cald, odată e frig, Au început și ploile dar pentru noi lucrurile sunt un pic mai complicate decât până acum. Trebuie să avem grijă în primul rând cum ne îmbrăcăm dimineața, seara, trebuie să avem o vestimentație adaptată condițiilor meteorologice pentru că altfel știți foarte bine că în fiecare toamnă apar acele infecții de căi respiratorii, viroze și chiar gripă. Iată că anul acesta îmcă din luna octombrie s-au semnalat primele cazuri de gripă”, a spus medicul Gheorghe Lascu.

 În cazul apariției infecțiilor respiratorii, primul pas care trebuie făcut este vizita la medicul de familie în vederea consultului şi prescrierii tratamentului adecvat.

”Trebuie să ne vitaminizăm, să consumăm legume și fructe proaspete, dacă este nevoie la sfatul medicului să luați și vitamine și produse minerale iar dacă apar semne de răceală și nu trec într-o zi, două cu un paracetamol, o aspirină, o vitamina C, atunci mergeți la medic, mai ales dacă faceți febră mare, febră peste 38 este un semn de infecție și trebuie mers la medic. Încă un sfat, nu luați antibiotic de capul dumneavoastră, veniți la noi și dacă este cazul noi vă prescriem antibiotic”, a adăugat medicul Gheorghe Lascu.

Potrivit medicilor copiii și vârstnicii sunt cei mai expuşi riscului de a primi aceste boli sezoniere.

Articolul precedent31 de secții de votare în Sighetu Marmației la alegerile prezidențiale
Articolul următorMarian Oprișan amenință un jurnalist Realitatea Plus. AUDIO