Elevii din anii terminali sunt singuri care vor reveni la școală în acest an școlar, dar doar pentru pregătirea examenelor. Ministrul Educației a venit cu precizări pentru modul în care se vor desfășura activiltățile școlare, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că activitatea școlară se va relua, în mod normal, abia la toamnă.

,,Elevii din clase a VIII-a, XII/XIII și din anii de final de ciclu postliceal pot reveni pe data de 2 iunie, doar pentru 2 săptămâni. Se vor realiza numai activități de pregătire și consiliere pentru examenele care urmează. Elevii care au probleme de sănătate sau au în familie membri cu astfel de probleme, decizia de a veni la școală este opțională și aparține părinților. În acest conditii, pregătirea va fi online”, a explicat ministrul Educației.

Evaluarea Națională si Bacalureatul se vor susține în conformitate cu noua programă.

Evaluarea Națională – în data de 15 iunie.

Bacalureatul va începe pe 22 iunie, în premieră cu problele scrise și va continua cu probele pentru competențe. Calendarul va fi comunicat ulterior, a precizat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării. 

Monica Anisie a explicat și cum se vor încheia mediile. ,,Acestea se vor încheia cu minim 2 calificative sau note, însă nu se vor mai susține teze. În situații exceptionale, dacă un elev nu are 2 calificative sau note, Ministerul Educației va comunica modalitățile de încheiere a situației școlare.”

Învățământul online ,,Continuă învățarea asistată de tehnologie până pe 12 iunie, când se incheiea în mod  normal anul școlar. Pentru elevii care nu au acces, unitățile de învățământ și inspectoratele școlare vor furniza resursele de învățare și sarcinile de lucru. Ministerul Educației va elabora ghiduri metodologice pentru fiecare disciplină, astfel încât să se poată recupera în anul școlar viitor materia care nu a fost predată anul acesta”, a precizat Anisie.

Norme de siguranță în clase: cel mult 10 elevi. ,,Luăm toate măsurile să evităm orice risc de îmbolnăvire, împreună cu Ministerul Sănătății vom elabora un ordin unde vom stabili modul în care se va face reluarea activității. În sala de clasă vor fi maximum 10 elevi, respectând măsurile de distanțare social”.

Articolul precedentKlaus Iohannis a promulgat legea privind MAJORAREA salariilor pentru farmacişti, biologi, chimişti
Articolul următorMarcel Vela, anunțul zilei: ce prevede Ordonanța Militară nr. 10. Noi REGULI după relaxarea măsurilor