40 de cadre didactice din județul Alba au venit în schimb de experiență la Grădinița nr. 9 din Sighetu Marmației. Această acțiune a fost organizată în cadrul unui proiect educaționl prin care directori, metodiști și educatoare implicați în procesul de învățământ preșcolar își împărtășesc experințele educaționale.

Potrivit tradiției oaspetii au fost întâmpinați cu pâine și sare, iar cadrele didactice împreună cu prichindeii din grădiniță au pregătit și un moment artistic.

 

”Acțiunea de astăzi sau acest schimb de experineță prin care colegele din Alba sunt în Maramureș l-am denumit <<Educația timpurie, tendințe și provocări>>. Suntem într-un moment în care avem multe îngrijorări profesionale vis a vis de curriculum, așteptăm să apară sub semnătura și sub ordinul ministrului un nou curriculum pentru preșcolari, deocamdată neavându-l lucrăm după curriculum din 2008 pe care voi atât de frumos l-ați prezentat. Voi vorbeați despre noul curriculum în 2008  și iată că au trecut 10 ani. E timpul absolut al schimbărilor, al înnoirilor”, a spus inspectorul școlar Mariana Ferțigan.

 

”Pentru noi, această zi a fost o mare bucurie”, a precizat directorul grădiniței nr.9 Sighetu Marmației, Maria Tomoiagă.

 

La finalul evenimentului reprezentanții Inspectoratului Școlar din județul Alba le-au invitat pe cadrele didactice din Maramureș să le întoarcă vizita.
Articolul precedentMARAMUREȘ: Drumuri județene închise pe perioada de iarnă
Articolul următorAccidente grave pe drumurile din Maramureș