Directorul SC Drumuri și Poduri SA Maramureș, Emil Marinescu, a precizat că rețeaua rutieră de drumuri județene are o lungime de 787 km. Pe perioade iarnă vor fi închise următoarele sectoare de drumuri județene: DJ 183 Runcu-Mara; DJ 183A, Izvoare-Gutin; DJ 171E, Stoiceni-Costeni; DJ108E, Chelința-limită județ Sălaj; DJ 182B, Băița de Sub Codru-limită județ Satu Mare, DJ 183C, intersecție Șuior-Cavnic; DJ185, Valea Muntelui-Petrova; DJ 109 F, Rotunda-Strâmbu Băiuț; DJ 186D, Glod-Poienile Izei; DJ109U, Băiuț-Botiza.

Au fost delimitate sectoarele de activitate ale celor trei șantiere de întreținere, reparații, construcții drumuri și o secție de utilaj, dar și al punctelor de sprijin. Planul operativ de acțiune prevede intervenția în perioada de iarnă cu 73 de utilaje. Centralizatorul din planul de acțiune operativ prevede asigurarea unei cantități de 6250 mc de nisip, dar și 10.000 tone sare. Sunt asigurate stocurile necesare de carburanți și lubrefianți pentru funcționarea utilajelor de intervenție. Pentru a evita și preveni înzăpezirea participanților la trafic, prefectul de Maramureș a solicitat administratorului de drumuri județene instalarea de indicatoare rutiere/panouri adiționale cu mențiunea ”Drum închis circulației publice”.

La nivelul unităților administrativ-teritoriale au fost încheiate contracte sau se intervine cu forțe proprii pentru deszăpezirea drumurilor publice în 66 de unități administrativ-teritoriale, respectiv sunt contracte în procedură de achiziție în 10 unități administrativ-teritoriale. Echipe mixte vor verifica în teren, până la data de 15 noiembrie a.c., situația stocurilor de materiale antiderapante, utilajelor de deszăpezire și a stocurilor de carburanți, a mai adăugat prefectul Vasile Moldovan.

Articolul precedentClubul Rotaract Sighet îndeamnă sighetenii să doneze sânge
Articolul următor40 de cadre didactice din județul Alba au venit în schimb de experiență la Grădinița nr. 9 din Sighet