Asociația OvidiuRo, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, anunță încheierea Atelierelor de Vară Șotron 2019 în județ – un modul educațional implementat la nivel național, adresat copiilor de 3 – 6 ani din comunități defavorizate pe perioada vacanței de vară.


În Maramureș, 30 de Ateliere Șotron susținute de 75 de profesori – voluntari din județ au avut anul acesta loc în lunile iulie și august, cu un total de aproximativ 400 de copii – majoritatea din medii rurale și urbane defavorizate – care au beneficiat de două săptămâni de învățare prin joc, lectură și experimente, la grădiniță. Maramureș este al cincilea județ ca număr de Ateliere organizate.

La nivel național, 6000 de copii au beneficiat de Atelierele Șotron vara aceasta, în cadrul a 480 de Ateliere organizate în 37 de județe. Proiectul a fost posibil cu participarea voluntară a aproximativ 1200 de profesori de învățământ preșcolar – care au organizat Ateliere în satul sau cartierul lor sau care s-au deplasat într-o altă comunitate.
Tema Atelierelor din acest an a fost Lumea vie – plante și animale, iar în fiecare zi copiii și profesorii au explorat prin activități integrate ceea ce ne înconjoară, de la firul ierbii până la stele.

„Atelierele de Vară Șotron motivează și încurajează voluntariatul în rândul cadrelor didactice. Activitățile desfășurte în cadrul Atelierelor facilitează dezvoltarea armonioasă a personalității preșcolarilor din medii defavorizate prin dezvoltarea competențelor cognitive, sociale și emoționale ale acestora.” a declarat Antoaneta Bolchiș, Purtător de cuvânt, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Fiecare Atelier s-a desfășurat pe parcursul a 12 zile, timp de minim 3 ore, zilnic, în perioada iulie – august 2019.

Atelierul a început cu Ziua 0, când copiii și părinții lor luau contact pentru prima dată cu modulul. Au urmat 10 zile consecutive (de luni până vineri) de activități tematice la grădiniță pentru ca, la final, în ziua 12, să aibă loc festivitatea de încheiere a Atelierului, din nou cu participarea părinților.

Articolul precedentMaramureșeancă condamnată la închisoare, oprită în PTF Petea
Articolul următorCS Minaur s-a bătut cu CSM București, dar n-a putut obține mai mult