În cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației pe linia migratiei ilegale, au fost intensificate măsurile de supraveghere şi control la frontiera de stat, care au dus la descurajarea eventualelor grupuri de migranţi care intenţionau să treacă ilegal frontiera.

În 2018 la nivelul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, pe această linie de muncă au fost desfăşurate 164 acţiuni cadru proprii şi în comun cu structurile teritoriale ale Inspectoratului pentru Imigrări de pe raza judeţelor Satu Mare, Maramureş şi Suceava.

În urma acestor acţiuni s-au înregistrat 43 dosare de migraţie ilegală în care au fost implicaţi 96 cetăţeni străini cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei. Totodată, in urma actiunilor desfăşurate au fost reţinuţi şi cercetaţi 8 traficanți de migranţi.

De asemenea la nivelul ITPF Sighetu Marmaţiei s-a pus accent pe colaborarea cu autoritatile de frontiera din tarile vecine, sens în care în anul 2018 au avut loc 126 şedinţe şi 506 întrevederi de frontieră cu autorităţile de frontieră ale Ucrainei şi s-au desfăşurat 170 de misiuni în comun pentru supravegherea frontierei de stat.

 

Articolul precedentLa Spitalul de Recuperare Borșa se caută manager
Articolul următorSfârșitul lunii februarie aduce a doua premieră la Teatrul Municipal Baia Mare