Până astăzi în România au fost confirmate 1.952 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19.  Totodată, până acum, 44 de persoane diagnosticate cu noul coronavirus au decedat.

 Dintre cele 1.952 de persoane confirmate pozitiv, 180 au fost declarate vindecate și externate. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 192 noi cazuri de îmbolnăvire.Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 1 și 90 de ani. La ATI, în acest moment, sunt internați 53 de pacienți, dintre care 33 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

La nivelul județului sunt 3600 persoane izolate la domiciliu, statistică ce include și membri familiei. În carantină sunt 585 persoane, sosite în țară din state cu zonă de risc roșie și care conform procedurilor operaționale au intrat în carantină instituționalizată.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș precizează că Ordonanța Militară nr.4 a fost publicată în Monitorul Oficial al României nr. 257 din 29.03.2020 și prevede la Art.3 că persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităților competente, vor fi sancționate contravențional conform prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr.1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, cu modificările și completările ulterioare, și vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea lor. De asemenea,  persoanele care nu respectă condițiile izolării la domiciliu și sunt identificate în afara spațiului de izolare, vor fi sancționate contravențional și vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea lor.

Articolul precedent„Legile puterii”. Ludovic Orban, PRIMUL INTERVIU după declanșarea stării de urgență. Ediție explozivă, la Realitatea PLUS
Articolul următorSe răcește vremea în toată țara