Pompierii maramureșeni au intervenit pentru lichidarea a 5 incendii în acest weekend.

          Vineri, 25.11., pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Borșa au lichidat un incendiu izbucnit la o casă din lemn. Focul a distrus circa 90% din locuința din lemn. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui mijloc de încălzire supraîncălzit și nesupravegheat. Tot vineri, la Rona de Jos, acoperișul unei locuințe a fost cuprins de flăcări. Pompierii militari au lichidat incendiul în urma căruia au ars circa 4 metri pătrați de tavan din lemn și 2 metri pătrați de izolație din polistiren.

          Sâmbătă, 26.11., la Ieud, pompierii din cadrul Gărzii Bogdan Vodă au lichidat un incendiu izbucnit la coșul de fum al unei locuințe. A ars doar funinginea din interiorul coșului de fum.

          Duminică, 27.11., pompierii sigheteni au lichidat un incendiu izbucnit la un coș de fum, în urma căruia a ars doar funinginea din interiorul coșului. Pompierii militari din cadrul Gărzii Fărcașa au lichidat un incendiu izbucnit la acoperișul unei case. Focul a distrus 4 corni din lemn și circa 10 metri pătrați de acoperiș din lemn învelit cu tablă.

          Pompierii maramureșeni atrag încă o dată atenția asupra modului de exploatare a coșurilor de fum:

          – curățați, verificați și reparați periodic coșurile de fum;

          – izolați corespunzător coșurile de fum față de materialele combustibile din acoperiș!

          De asemenea, o mare atenție se va acorda sobelor și aparatelor de încălzit. Înainte de utilizare, sobele trebuie verificate, reparate şi curăţate pentru a fi în perfectă stare de funcţionare. Se va folosi numai materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi se va evita supraîncărcarea acesteia.

Sursa: Realitatea de Maramures

Articolul precedentGroparii afacerilor românești. Statul Paralel vânează afacerile Elenei Udrea – Culisele statului paralel, marți, ora 18
Articolul următorDe Ziua Națională, Nicolae Ciucă vorbește în exclusivitate la Realitatea Plus despre ce este patriotismul și ce simte un român când își servește patria sub tricolor