Facultatea de Inginerie din cadrul Centrului Universitar Nord din Baia Mare, continuator a tradiției de învățământ tehnic superior a inițiat proiectul ”50 de ani de învățământ tehnic superior în Baia Mare”. Acesta se derulează în perioada 1 aprilie – 30 aprilie 2019 şi cuprinde o serie de manifestări cultural-științifice și activități educaționale.
Evenimentul reprezintă un moment de bilanț al modului în care facultatea a contribuit la pregătirea resursei umane la nivelul județului și nu numai, a celor peste 40.000 de studenți care au acoperit locuri de muncă în economie, industrie, învățământ, cultură atât în Maramureș, cât și în județele limitrofe sau în țară și străinătate. În acest sens, reprezentanții Facultății de Inginerie s-au adresat executivului Consiliului Județean Maramureș pentru aprobarea acordului de cooperare și susținerea acestui eveniment cu suma de 45.000 de lei.
”În anul 1969, Consiliul de Miniștri aproba înființarea Institutului de subingineri în Baia Mare, instituție care a trecut, de-a lungul celor cinci decenii, prin diferite etape. Aniversarea a 50 de ani de învățământ tehnic superior în Baia Mare are o paletă largă de manifestări și va include atât Ziua Porților Deschise, dar și manifestări dedicate mediului economic. Va fi vernisată și o expoziție de pictură realizată de studenții de la Artă Plastică, care au reflectat prin pensulă și culori obiectele tehnice” a declarat decanul Facultății de Inginerie, prof. univ. dr. ing. Nicolae Ungureanu.
Acesta a mai precizat că va avea loc şi o conferință internațională unde și-au anunțat prezența universități de prestigiu din Europa, în timp ce, în 9 aprilie va fi organizată o ședință tehnică cu cei care au pus umărul la dezvoltarea învățământului tehnic în Baia Mare.
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş au analizat proiectul şi au aprobat sumele necesare desfăşurării acestor activităţi.

Articolul precedentMaramureș: Statistică rezultate la simularea examenului de bacalaureat național
Articolul următor„O zi în spațiu” – atelier pentru tinerii băimăreni