Tineri voluntari băimăreni au participat la un atelier dedicat lor, organizat de YMCA Romania in parteneriat cu Complexul Astronomic Baia Mare-Planetariu și Observator Astronomic. Acţiunea intitulată “ O zi în spaţiu” a fost creată de voluntară YMCA România Olatz Silvestre Lago ( Spania) în echipă cu tineri voluntari băimăreni. La activitate au participat 20 de tineri băimăreni care, împărțiți pe echipe, au explorat spațiul prin intermediul unui circuit și au găsit răspunsuri la întrebările despre Univers, sistemul solar, istoria și activitatea Planetariului Baia Mare, realizând din diverse materiale Sistemul solar iar, la final, au avut parte de un tur ghidat printre constelații.
Această este prima din activitățile publice pe care voluntara din Spania le desfășoară în cadrul proiectului personal implementat în Baia Mare, aceasta traducând deja în limbă spaniolă mai multe materiale de promovare și ghidaj pentru instituția parteneră.
“Sunt pasionată de tot ce ține de Univers, de constelații, de sistemul solar, iar acasă, în Spania am făcut multe activități de observare a diverselor fenomene de gen. Mi-am dorit foarte mult ca proiectul meu personal din Baia Mare să fie legat de această pasiune a mea și mă bucur mult că am putut încheia acest parteneriat între YMCA România și Planetariul Baia Mare, unde deja fac voluntariat săptămânal încă din luna februarie 2019. Am tradus diverse materiale promoționale, sustinând astfel ghidajul pentru vizitatorii străini și vom continua să creem diverse activități care să îi aducă pe tineri mai aproape de tot ce ne pune la dispoziție această instituție pentru cunoaștere” subliniază voluntară Olatz Silvestre Lago.
Proiectul de găzduire ale voluntarei este “Youth Power Space ÎI ” și este co-finanțat prin programul Erasmus Plus al Uniunii Europene, fiind derulat împreună cu partenerii-organizațiile de trimitere ale voluntarilor.

Articolul precedent50 de ani de învățământ tehnic superior în Baia Mare
Articolul următorIoan Mihalca și-a dat demisia din Consiliul Local Sighet