La sfârșitul sapătămânii trecute la Bârsana a fost vernisată expoziția ”100 de ani în 100 de fotografii”. Evenimentul a fost organizat de Școala Gimnazială ”Mircea Vulcănescu” în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Bârsana pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire și pentru a evidenția evoluția comunei în ultimii 100 de ani.

În organizarea evenimentului s-au implicat autoritățile locale dar și mai multe cadre didactice. Prin fotografiile care alcătuiesc expoziția este prezentată evoluția Bârsanei din punct de vedere arhitectural, vestimentar și nu numai.

”Evenimentul are la bază o expoziție de fotografie care s-a conturat în urma dorinței de a evidenția felul în care satul și locuitorii acestuia au evoluat pe parcursul timpului. Am observat o evoluție pe plan arhitectural, vestimentar și fizic. Această expoziție ne-a stârnit interesul cunoașterii în profunzime a evenimentului important din viața satului nostru. Invitații noștri ne vor prezenta câteva aspecte din trecutul și prezentul localității noastre”, a precizat Maria Bernicki, directorul Școlii Gimnaziale ”Mircea Vulcănescu” Bârsana.

”Anul acesta la 1 decembrie s-au împlinit 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri și sunt mândru că reprezint această comunitate în calitate de primar, sunt mândru că sunt contemporan cu aceste vremuri și că avem lângă noi atâția oameni de valoare din comuna noastră. Vreau să felicit conducerea școlii, pe doamna director pentru această inițiativă, felicit toate cadrele didactice care au muncit pentru ca acest proiect să aibă loc. Numai colaborând cu instituțiile din comuna noastră Bârsana poate să prospere”, a mărturisit Teodor Ștefanca, primarul comunei Bârsana.

”Dacă aș începe să vă vorbesc numai despre Bârsana ar trebui să ne întâlnim câteva zile sau poate săptămâni. Consider această expoziție extrem de importantă și desigur este doar un început dar dacă va continua se va îmbogăți de așa manieră încât să se poată constitui într-o monografie în imagini a localității Bârsana”, a adăugat prof. univ. dr. Mihai Dăncuș, etnolog,

În cadrul acestui eveniment au luat cuvântul mai multe persoane care au un rol important în viața comunității din Bârsana. Au fost expuse fotografii care ilustrează viața localității în 100 de ani.

Articolul precedentConcert extraordinar de colinde la biserica greco-catolică Cristos Rege din Sighetu Marmației
Articolul următorCursuri suspendate mâine la unități de învățământ din localitățile Dumbrăvița, Boiu Mare, Șișești, Coltău și Remetea Chioarului