Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit în ședință extraordinară, având în vedere prognoza meteorologică nefavorabilă și instituirea informării meteorologice de ninsoare, până mâine, 18 decembrie, la prânz. S-a analizat situația stocurilor de materiale antiderapante și problemele apărute în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor.       

”Deficiențele în alimentarea cu energie electrică a unităților administrativ-teritoriale au fost cauzate de ninsoarea abundenta, dar și de faptul că nu s-a intervenit pentru asigurarea culoarelor de protecție în zona punctelor de transformare și a rețelelor de alimentare cu energie electrică”, a spus președintele CJSU, prefectul Vasile Moldovan.

Directorul SC Electrica Baia Mare a precizat că precipitațiile sub formă de ninsoare căzute în această dimineață au condus la producerea de avarii la rețele și puncte de transformare din mai multe localități de pe raza județului (Băița, Coaș, Dumbrăvița, Șomcuta Mare, Fărcașa, Sîrbi). Având în vedere aceste situații, dar și faptul că precipitațiile sub formă de zăpadă pot produce noi avarii în rețelele de alimentare cu energie electrică, la solicitarea conducerii Inspectoratului Școlar Județean Maramureș s-a luat decizia, prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, ca mâine, 18 decembrie a.c., să se suspende cursurile la unitățile de învățământ din Dumbrăvița, Boiu Mare, Șișești, Coltău și Remetea Chioarului. Motivul suspendării cursurilor este de a evita îmbolnăvirea copiilor, datorită faptului că unitățile de învățământ nu pot fi încălzite, în lipsa alimentării cu energie electrică           

 

Articolul precedentEvoluția Bârsanei în ultimii 100 de ani prezentată în fotografii
Articolul următorManager nou la Spitalul de Boli Infecțioase