În ultimele trei  săptămâni, circulația virusului gripal în România a avut un caracter epidemic, în care numărul cazurilor de îmbolnăvire prin viroze respiratorii este mai mare față de cel așteptat. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat astăzi epidemie de gripă în România, după ce 54 de persoane au murit din cauza virsului gripal, iar alte sute au fost diagnosticate cu această afecțiune. 

Și medicii din Sighetu Marmației recomandă populației să respecte regulile impuse în această perioadă în spitale precum și recomandările privind aplicarea regulilor de igienă personală pentru evitarea îmbolnăvirilor şi a răspândirii virusului gripal.

”În primul rând s-au luat măsuri privind restricționarea vizitatorilor în toate secțiile acuți și cronici din toate spitalele din țară pentru că declararea epidemiei de gripă înseamnă în primul rând sprijinul aparținătorilor, restricționarea orelor de vizită la spital, număr limitat de vizitatori, sub nicio formă nu vor veni vârstnici care sunt cu boli cronice și predispuși de a culege diferite forme viroze sau de infecții respiratorii și sub nicio formă nu vor veni copii. Trebuie să utilizeze măștile care se găsesc în absolut toate secțiile spitalului, botoșei și dezinfectante speciale pentru aparținători și pentru personalul medical”, a declarat Erika Șofron, medic specialist Boli infecțioase în cadrul Spitalului Municipal Sighetu Marmației.

Vaccinarea rămâne și în perioada următoare soluția pentru prevenirea îmbolnăvirilor.  Ministerul Sănătății estimează că circulația intensă a virusului se va menține și în luna februarie.

Și la Spitalul Municipal Sighetu Marmației s-au înregistrat cazuri de gripă. Specialiștii recomandă consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa și care poate stabili o eventuală indicație pentru spitalizare.

Ministerul Sănătății a anunțat că a comandat suplimentar un număr de 30.000 de vaccinuri pentru populația cu risc, care vor fi distribuite în ţară începând de joi, la direcţiile de sănătate publică ce au solicitat aceste doze. Din cele 1,3 milioane doze achiziționate inițial, mai sunt aproximativ 12.000 de doze.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a mai precizat astăzi că în unitățile școlare unde se constată o creștere cu 20% a numărului de îmbolnăviri prin gripă se poate lua decizia de închidere a unității.

Articolul precedentCe proiecte sunt pe ordinea de zi a ședinței de joi a Consiliului Local Sighet
Articolul următorPeste 27 km de drum județean vor fi reabilitați în Țara Lăpușului