Primăria orașului Tăuții Magherăuș a inaugurat Centrul de Informare Turistică, o investiție de peste 20.000 lei realizată din venituri proprii. Centrul funcționează lângă două obiective culturale din localitate: Muzeul Satului „Acasă” și Muzeul „Kis Miklós”, frecvent vizitate de turiștii care ajung în zonă.

Lucrările propriu zise pentru amenajarea spaţiului şi dotarea acestuia cu echipamente IT şi mobilier au durat circa cinci luni iar misiunea acestui centru este promovarea potenţialului turistic al orașului dar și pentru creşterea numărului de turişti.

“Centrul de Informare şi Promovare Turistică nu este doar pentru promovarea turismului. Noi am făcut demersuri pentru ca orașul Tăuții Măgherăuș să devină stațiune de interes local. Dacă vom primi acest titlu, atunci vom putea accesa fonduri europene pe linie de turism. Nu puteam face asta fără un asemenea centru. Dar să nu uităm că avem și Aeroportul, astfel că cei care vor trece pe aici, vor beneficia de pliante, hărți dar și obiecte de ceramică făcute în Maramureș, drept suveniruri. Plus investitorii pe care îi avem în zona industrială, cu toții au dorit un obiectiv de acest gen, de unde să își poată lua și alte informații” a afirmat primarul orașului Anton Ardelean.

Două persoane cunoscătoare de limba engleză și germană sunt deja angajate deja la Centrul de Informare Turistică dar administrația locală își propune să aibă un număr mai mare de personal pentru a face față tuturor solicitărilor care vor exista.

 

Articolul precedentZiua Poliției Române, sărbătorită la Bârsana
Articolul următorConducere noua la AJF Maramures