Fostul arbitru Zoltan Szekely este de ieri noul președinte al Asociației Județene de Fotbal Maramureș. Și tot de ieri, Cristian Balaj este președinte onorific al AJF.

Alegerea unui nou președinte a fost principalul punct pe ordinea de zi a Adunării Generale a AJF Maramureș, convocată pentru 25 martie, dat fiind că președintele ales în iunie 2018, Cristian Balaj, și-a dat demisia în urma numirii sale în funcția de președinte al Asociației Naționale Anti-Doping. Un singur candidat și-a depus dosarul pentru funcția de președinte al AJF Maramureș, Zoltan Szekely. 51 dintre cei 54 de membri afiliați ai AJF au participat la ședință, toți votând pentru Zoltan Szekely.

Noul președinte al AJFMM are 51 de ani, 46 dintre aceștia mărturisind că i-a petrecut în fotbal. Mai întâi ca jucător, ajungând să evolueze inclusiv în Liga 1. După o accidentare, se reorientează spre cariera de arbitru: după 10 ani arbitrează deja în Liga 1, iar după alți patru devine arbitru internațional. La 45 de ani schimbă echipamentul de arbitru cu costumul de observator. Este observator în Liga 1 și  membru în Comisia Centrală de Arbitri. De 17 ani este președinte al Comisiei Județene de Arbitri Maramureș.

Szekely a mulțumit fostului președinte pentru activitatea depusă, admițând că – după progresele înregistrate de fotbalul maramureșean în mandatele lui Balaj – acum va fi mult mai ușor pentru el să conducă AJF. Iar prima inițiativă din noua postură de conducător al forului fotbalistic județean a fost aceea de a-l propune pe Cristian Balaj în funcția de președinte onorific al AJF Maramureș, propunere votată în unanimitate de membrii afiliați.

De altfel Cristian Balaj a fost prezent la Adunarea Generală, dorind să mulțumească personal tuturor celor cu care a colaborat din postura de președinte al AJF și oferind asigurări că rămâne alături de fotbalul din Maramureș.

Nu a fost singurul invitat la Adunarea Generală de luni, în prezidiu fiind prezenți și reprezentanți ai Federației Române de Fotbal (Octavian Goga – vicepreşedinte FRF şi Gabriel Bodescu – secretar general adjunct FRF), precum și ai autorităților locale (prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan, și vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Doru Dăncuș).

Articolul precedentCentru de Informare Turistică în Tăuții Măgherăuș
Articolul următorSe distribuie biletele de tratament din seria a treia