Casa Județeană de Pensii Maramureș a început să distribuie biletele de tratament vârstnicilor din județ. Instituția a primit pentru anul 2019 cereri de la 4120 de pensionari, însă acestea vor putea fi onorate în funcție de disponibilitatea locurilor din stațiuni. Pentru prima serie 116 persoane au beneficiat de bilete, în timp ce pentru seria a două alți 126 de pensionari vor pleca la băi începând cu 1 aprilie 2019. Pentru această serie mai sunt libere doar 7 locuri în stațiuni precum Bizuşa sau Moneasa.
„Pentru seria a treia cu plecare din 15 aprilie vor fi repartizate 120 de bilete de tratament. Cele mai multe cereri sunt pentru stațiunile 1 Mai și Covasna. Aceste bilete pe care le-am distribuit deja sunt în unitățile de tratament balnear care aparțin de Casa Națională de Pensii. Pentru celelalte, odată ce va fi buget, se vor face și licitațiile aferente” a declarat pentru Realitatea de Maramureș, Lucica Pop director executiv Casă Judeteană de Pensii Maramureș.
Directorul instituției a mai precizat astăzi că alte detalii cu privire la biletele de tratament vor fi oferite în funcție de situație. Există și nemulțumiri ale oamenilor din cauza că nu toți pot primi bilete, însă cererile sunt analizate și repartizarea se face după anumite criterii cum ar fi valoarea pensiilor sau tipul de pensii, pentru ca cele de invaliditate, sunt primele luate in considerare.

Articolul precedentConducere noua la AJF Maramures
Articolul următorIncredibil! Tumoră gigantă, operată la Spitalul Judeţean din Baia Mare