Aseară la ora 23.00, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Groși împreună cu ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în cadrul unei acțiuni de combatere a contrabandei cu țigări, au organizat un filtru pe raza localității Săcălășeni pentru depistarea autovehiculelor care ar transporta țigarete de contrabandă.
La un moment dat, conducătorul unui autoturism, în dreptul filtrului de poliție a accelerat brusc, iar polițiștii au pornit pe urmele acestuia. După aproximativ 8 km, pe raza localității Remetea Chioarului, șoferul urmărit a pierdut controlul direcţiei autoturismului, a derapat, lovind frontal un stâlp de beton, după care a fugit de la fața locului.

În urma percheziției efectuate asupra autovehiculului, sub coordonarea ofițerilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, a fost identificată cantitatea totală de 7.000 pachete de țigarete de diferite mărci, în valoare de aproximativ 84.000 lei, produse accizabile ce trebuiau supuse unui regim vamal şi care proveneau din contrabandă. Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că autoturismul figurează radiat din anul 2017.
Întreaga cantitate de țigarete, precum și autoturismul folosit la transportul acestora, în valoare de aproximativ 8.000 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.
În cauză s-a stabilit un cerc de suspecți, urmând a se administra probatoriu suplimentar necesar identificării participanților la activitatea infracțională cercetată și tragerii acestora la răspundere penală. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat.

Articolul precedentArmă de vânătoare descoperită într-un autoturism în Sighetu Marmației
Articolul următorBărbat luat de apele învolburate