Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare este luată cu asalt în ultima perioadă de tot mai mulți pacienți, mai ales la sfârșitul săptămânii când, în doar 24 ore, se consultă și 275 de pacienți.

Personalul UPU a acordat asistență medicală pentru 785 de pacienți, în perioada 14 februarie (ora 8:00) – 17 februarie (ora 8:00) anul curent. Din totalul prezentărilor, 292 au fost copii – 46 au avut vârsta sub 1 an și 246 vârste cuprinse între între 1 și 16 ani. 70 % dintre pacienții pediatrici care au beneficiat de serviciile specialiștilor au prezentat infecții respiratorii.

“Referitor la gradul de urgență, menționăm că, din numărul total de prezentări din acest sfârșit de săptămână (785) doar 178  de pacienți au fost încadrați la cod roșu și galben și au necesitat asistență medicală imediată, 166 dintre pacienți rămânând internați în cadrul spitalului nostru. Cel mai mare procent al persoanelor care au ajuns în UPU nu au constituit urgență, fiind lăsați la domiciliu cu recomandări de tratament, aceste cazuri putând fi rezolvate la nivelul cabinetelor de medicină de familie”, a precizat dr. Dan Roman, medic șef UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

“Volumul de muncă desfășurat în Unitatea de Primire Urgențe a spitalului nostru este uriaș. În cursul anului 2019 s-au efectuat peste 83.000 de consultații și intervenții, iar în 2020, până în dimineața zilei de 17 februarie, au fost înregistrate 11.200 de cazuri în UPU“, informează Sorina Pintea, managerul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

De asemenea, din cauza creşterii numărului cazurilor de afecțiuni respiratorii, conducerea unității medicale anunță necesitatea limitării vizitelor efectuate la bolnavii internați. „Având în vedere numărul mare de persoane care prezintă diverse probleme respiratorii și pentru a veni în sprijinul pacienților internați în unitatea noastră medicală se impune luarea unor măsuri privind restricționarea programul de vizită. Astfel că, începând cu data de 17 februarie, accesul vizitatorilor este permis doar în intervalul 15.00 – 17.00”, a precizat managerul unității,  Sorina Pintea.

Articolul precedentMaramureșean, ce nu deţine permis, reţinut de poliţişti după ce a fost prins de trei ori într-o săptămână conducând autovehicule
Articolul următorCirculatie rutiera in conditii de iarna pe drumurile din Maramures